Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pronađena droga prilikom pretresa dva vozila u Kladnju

Preuzmite sliku

U ponedeljak 07. februara oko 08,40 sati, službenici PS Kladanj su u mjestu Kovačići, općina Kladanj, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, kojim je upravljao S.H., rođen 1996. godine iz Konjica.

Prilikom pregleda navedenog vozila u istom su uočena 2 manja pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 ručno motana cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 2 tablete „Tramadol“, koji su privremeno oduzeti.

  • Takođe, dana 04.02.2022.godine oko 18.15 sati službenici PS Kladanj su, na dijelu magistralnog puta M.1.8 u naselju Bare zaustavili su i kontrolisali pmv. marke „Polo“ kojim je upravljao vozač F.E., rođen 1989.godine iz Živinica. Tokom kontrole lice je odavalo je jasne i vidne znakove uznemirenosti zbog čega je nad istim izvršen pretres bez naredbe kojom prilikom su kod istog pronađene 2 ručno motane cigarete tzv. „Joint“ sa sadržajem biljne materija koja izgledom asocira na opojnu drogu.

    Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, radi vještačenja. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje poduzeli su službenici PS Kladanj, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,