Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Profesor zbog suspenzije pretukao kolegice u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli?!

Preuzmite sliku

Direktorica i pedagogica u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli Alma Mujkanović i Nura Ćosićkić podrvgnute su operativnom zahvatu nakon jučerašnjeg napada u kojem su teško povrijeđene od profesora engeleskog jezika Fuada Isabegovića.

 • Direktorica Gimnazije “Ismet Mujezinović” – Alma Mujkanović

  Glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić Mujedinović za Tuzlanski.ba je potvrdila da su pacijentice N.Ć. i A.M. sinoć podvrgnute operativnom zahvatu.

  Ona je precizirala da se pacijentice i dalje nalaze u Klinici za neurohirurgiju zbog zadobijenih povreda glave te da su u stabilnom zdravstvenom stanju i van životne opasnosti.

  Za napad se sumnjiči profesor engleskog jezika Fuad Isabegović koji je odmah priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. On će danas biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK na dalje postupanje.

  Sumnja se da je profesor čekićem – macolom napao direktoricu i pedagogicu, a povod je suspenzija koja mu je prije napada određena.

  Naime, prema nezvaničnim saznanjima portala Tuzlanski.ba Isabegovć je zbog neadekvatnog ponašanja prema učenicima i nastavnom osoblju dosad nekoliko puta se nalazio pred disciplinskom komisijom.

  Navodno je znao zaključati učenike u učionici, proizvoljno ispravljati ocjene, ali do sada niko nije spominjao fizičke obračune u školi.

  Njemu će se na teret najvjerovatnije staviti krivično djelo pokušaj ubistva. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje