Nedjelja, 21. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pritvor za Žana Teodorovića: Pijan uzrokovao saobraćajnu nesreću, pobjegao, napao policajce…

Žan Teodorović (40) iz Tuzle osumnjičen je da je prije tri dana počinio tri krivična djela, a Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mu mjeru jednomjesečnog prtivora.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona saopćili su da postoji osnovana sumnja da je Teodorović u sticaju počinio tri krivična djela i to ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i nasilničko ponašanje.

˝Postoji osnovana sumnja da je Teodorović 11. decembra 2018. godine u večernjim satima u alkoholoziranom stanju u tuzlanskom naselju Sjenjak automobilom kojim je upravljao udario u drugi automobil na kojem je načinio štetu i ugrozio dvije osobe te pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće. Tokom uviđaja saobraćajne nesreće kojeg su obavljali policajci iz PS Istok Tuzla, Teodorović se vratio na mjesto događaja i kada su ga policajci zaustavili jednog od njih je vratima automobila udario i oborio i opet pobjegao sa mjesta događaja˝, saopćili su iz Tužilaštva.

Odmah poslije toga, piše u saopćenju, Teodorović se automobilom odvezao do sportske kladionice u tuzlanskom naselju Stupine gdje je verbalno napao i vrijeđao više ljudi, a jednu ženu je pokušao udariti što je spriječio njen muž.

˝Osumnjičeni je iste noći lišen slobode te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog˝, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Žan Teodorović prije dvije godine bio je ranjen hicima iz pištolja nakon što je u tuzlanskom naselju Ši Selo u njega pucao Ilijas Osmanović zvani Roki s kojim je Teodorović u rodbinskim vezama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje