Ponedjeljak, 20. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pritvor za MMA borca Jasmina Poparu iz Srebrenika zbog više krivičnih djela

Na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona Općinski sud u Srebreniku odredio je mjeru jednomjsečnog pritvora za MMA borca Jasmina Poparu (27) sa područja Srebrenika koji se sumnjiči za više krivičnih djela, piše Tuzlanski.ba.

‘Jasmin Popara se sumnjiči za krivična djela nasilje u porodici, nasilničko ponašanje te dva krivična djela oštećenje tuđe stvari. U vremesnkom periodu od 3 do 9 septembra on se sumnjiči da je uznemiravao članove svoje porodice na način da je od njih tražio novac. Nakon što nije dobio novac uzeo je mobitel od majke i polomio ga. Nakon toga je izašao iz kuće sa velikom opasnim psom američkim stafordom bez zaštitne brnjice i došao do jednog ugostiteljskog objekta u Srebreniku gdje je uznemiravao goste na način da je pustio psa da hoda bez povodca. Zatim je istjerivao goste iz lokala. Nakon prijave na mjesto događaja stigla je policija i lišila ga slobode’ kazao je za Tuzlanski.ba Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Dalje sazanejmo kako je Popara za vrijeme boravka u pritvorskoj jedinici PS Srebrenik nastavio nasilnički da se ponaša tako što je udarao rukama, nogama i glavom u vrata bacao predmete koji su bili unutar prostorije i tako je oštetio jedan krevet.

Nakon lišavanja slobode Jasmina Poparu policija je odvela na Kliniku za psihijatriju UKC-a Tuzla gdje je urađena analiza i sačinjen izvještaj o psihijatrijskom vještačenju koji je predat Tužilaštvu TK.

Istragu dalje u ovom slučaju provode službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a TK.

Kako nam je saopćeno iz Tužilaštva TK Jasmin Popara i ranije je bio osuđivan, između ostaloga i zbog napada na policajca državne granične službe.

Nakon jednog pobjedničkog meča u Sloveniji Poparina fotografija na kojoj je bio u potpunosti krvav obišla je svijet i dugo se vrtila na kanalima za borilačke sportove i MMA portalima.

U borbama u kavezu zabilježio je dvije pobjede i poraz te je važio za jako perspektivnog borca koji je bio blizu UFC ugovora. No, nakon niza teških incidenata upitan je nastavak njegove karijere. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje