Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pritvor osumnjičenom za ubistvo kapetana Stojaka: Oružane snage BiH će pomoći porodici stradalog

Preuzmite sliku

Kantonalni sud u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Vitežaninu K.V. zbog sumnje da je izvršio ubistvo pripadnika Oružanih snaga BiH kapetana Miroslava Stojaka, saznaje Tuzlanski.ba.

Podsjećamo, u selu Bukve, općina Vitez, u kući osumnjičenog za ubistvo 20.09.2016. godine pronađeno je beživotno tijelo nestalog pripadnika Oružanih snaga BiH kapetana Miroslava Stojaka.

Pripadnik Oružanih snaga BIH Miroslav Stojak, rođen 1973. godine na području Viteza, nestao je u subotu, 17.9.2016. godine, od kada mu se gubi svaki trag. Tijelo je odmah upućeno na obdukciju a pronađeno je u podrumu kuće ranije privedenog Vitežanina K.V., koji je, kako saznajemo, priznao ubistvo. Policija je u ponedjeljak pronašla automobil Miroslava Stojaka na području Žepča, a vozio je muškarac s područja Viteza, koji je i priveden. Motiv još uvijek nije poznat, a osumnjičeni za ubistvo je predat nadležnom Tužilaštvu.

„Ova tragedija duboko je potresla sve pripadnike Oružanih snaga BiH koji osjećaju bol i tugu za kapetanom Miroslavom Stojakom, koji je časno i dosljedno izvršavao svoje profesionalne vojne zadaće u Oružanim snagama BiH“, navode iz Oružanih snaga.

Oružane snage BiH pružit će u ovom tužnom trenutku svu potrebnu pomoć porodici stradalog pripadnika OS BiH. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje