Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pripadnici SIPA-e pronašli više od 80 registarskih tablica otuđenih vozila (FOTO)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u koordiniranoj akciji sa pripadnicima  MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, započeli su 8.7.2014. godine aktivnosti na dokumentiranju krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa autokriminalom na području Bosne i Hercegovine.

U okviru ovih aktivnosti do sada su slobode lišene četiri osobe, a u pretresima i pregledima pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje, te tri čitava vozila, za koje postoji sumnja da su ih u prethodnom periodu otuđili pripadnici organizirane kriminalne grupe.

  • tablice-ukradena-vozila
  • U nastavku aktivnosti po ovom predmetu, pripadnici SIPA-e su, 11.7.2014. godine, prilikom pregleda terena na širem području Sokoca pronašli više od 80 domaćih i stranih registarskih tablica putničkih motornih vozila. Pod nadzorom Tužilaštva BiH na licu mjesta izvršen je uviđaj.

    Operativnim radom pripadnici SIPA-e utvrdili su vlasnike 42 vozila čije tablice su pronađene, a koja su otuđena u prethodnom periodu, kao i vlasnike devet vozila sa kojih su otuđene samo tablice, dok provjere za ostatak pronađenih tablica i dalje traju.

    Aktivnosti na ovom predmetu intenzivno se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,