Četvrtak, 6. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pretresi u Lukavcu i Živinicama: Policija pronašla speed, marihuanu i ecstasy

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Lukavac) su dana 13.06.2018.godine, postupajući po Naredbi Općinskog suda Lukavac, izvršili pretres prostorija na području općine Lukavca koje koristi A.H., rođen 1986. godine.

Prilikom pretresa pronađeno je i izuzeto: dio stabljike koji svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, tri stabljike koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju visine od 87 do 95 cm, manje pakovanje od pvc. folije u kome se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti radi vještačenja, nakon čega će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv A.H. biti podnešen odgovarajući Izvještaj.

Takođe, 13.06.2018. godine na području općine Živinica, tim za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga OKP PU/PS Živinice i PS Kladanj su izvršili pretres bez pismene naredbe lica sedamnaestogodišnjaka i M.B., rođena 1996. godine iz Živinica, kojom prilikom su kod sedamnaestogodišnjaka pronašli pvc vrećicu u kojoj se nalazilo 14 manjih pakovanja materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 8 manji pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 8 tableta “extazy”, a kod M.B. je pronađeno manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drobilica.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a protiv navedeni lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje