Srijeda, 26. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pretresi širom TK: Policija zaplijenila drogu i oružje, uhapšeno osam osoba (FOTO)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su izvršili pretrese na sedam lokacija na području ovog kantona, a tom prilikom je oduzeta određena količina droge, oružja i municije, dok je protiv osam uhapšenih osoba podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

U skladu sa Operativnom planu u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanaj oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija i Živinice jučer izvršili pretrese na sedam lokacija u TK.

Prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti 19 manjih pakovanja od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Canabis, jedno veće pakovanje od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim igledom asocira na opojnu drogu Canabis, osam manjih pakovanja od pvc. folije u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, dvije drobilice-grender sa tragovima nepoznate materije za koje postoje indicije da se radi o opojnoj drogi, 40 tableta bez oznaka, automatska puška, poluatomatska puška cal 7,62 mm, gasni pištolj, 70 kom. municije cal 7,62 mm, dva okvira za municiju i četiri mobilna telefona.

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, o navedenim aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, a nakon dokumentovanja navedenih događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli protiv B.G., rođen 1990. godine, S.P., rođen 1991. godine, B.S., rođen 1990. godine svi iz Tuzle, S.M., rođen 1979. godine iz Gračanice i S.H., rođen 1985. godine, nastanjen na području općine Banovići bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Protiv S.N., rođen 1969. godine iz Gračanice bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, EH., rođen 1968. godine, nastanjen na području Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, P.V.,rođen 1965. godine, nastanjen na području općine Srebrenik i V.S., rođen 1964. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počiniili krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja iili eksplozivni materija”. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,