Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pretresi na više lokacija u TK: Oduzeta droga, laptopi, telefoni… (FOTO)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su dana 28.09.2017.godine na području općina Srebrenik, Banovići i Lukavac izvršili tri pretresa, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda Gradačac službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik su, na području općine Srebrenik, izvršili pretres kuće koju koristi Dž.S., rođen 1961.godine kojom prilikom je isti dobrovoljno predao pištolj call 7,65 mm, jedan okvir za isti i 22 komada municije call 7,65 mm za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, dok je nad licem izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje” iz člana 72. stav 1. Zakona o oružju i municiji TK-a, o čemu je obaviješten nadležni kantonalni tužilac.

Istog dana,  službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK su, u koordinaciji sa službenicima PS Banovići, a postupajući po naredbi Općinskog suda Banovići, na području općine Banovići izvršili pretres porodične kuće i objekata koje koristi Z.I., rođen 1968.godine, kao i pretres navedenog lica. Prilikom pretresa, pronađena su i privremeno oduzeta dva manja i jedno veće pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nad licem je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, o čemu je obaviješten nadležni tužilac.

Takođe, službenici OKP PS Lukavac su postupajući po naredbi Općinskog suda Lukavac na području općine Lukavac izvršili pretres kuće koju koristi M.H., rođen 1993.godine, kojom prilikom je pronađena manja količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu, “drobilica” za opojnu drogu, deset mobilnih telefona, dva laptopa, dva ručna sata i druga tehnička roba. Nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. KZ FBiH, o čemu je obaviješten nadležni tužilac.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni odgovarajući izvještaji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,