Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pretres u Gradačcu: Oduzete su puške, bombe, mine, municija…

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Gradačac, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u cilju dokumentovanja krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

  • U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Gradačcu, izvršen je pretres stambenog objekta i putničkog motornog vozila koje koristi osumnjičeni inicijala E.B. (1958.), kojom prilikom su pronađene i oduzete dvije puške, dvije bombe, dvije tromblonske mine, veća količina municije, različiti djelovi od oružja (cijevi, optike i sl.), vojni prsluk i drugi predmeti koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

  • Osumnjičeni E.B. će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv istog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje