Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prepoznajete li lopova: Iz zlatarske radnje u Tuzli ukraden lančić vrijedan 1.200 KM

Preuzmite sliku

Danas u Tuzli oko 11:30 sati policijski službenici PS Centar | PU Tuzla zaprimili su prijavu da je od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo krađa u zlatarskoj radnji koja se dogodila u petak 18. novembra.

Naime, otuđen je zlatni lančić čime je vlasnica zlatare “Rejzović“, Adisa Jahić kako je kazala za naš portal oštećena za iznos od 1.200 KM.

Iz Uprave policije MUP-a TK za Tuzlanski.ba je saopćeno kako su policijski službenici kriminalističke policije PS Centar obavili na mjestu događaja sve potrebne uviđajne radnje i poduzeli sve aktivnosti na identifikaciji izvršioca kao i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

Trenutak krađe zabilježila je jedna od nadzornih kamera u zlatarskoj radnji što će sasvim sigurno olakšati posao i policijskim službenicima.

Vlasnica zlatarske radnje također apluje na sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi osobe sa snimka koja je počinila krađu o tome obavijeste policiju na broj 122.

“Dvije meni nepoznate ženske osobe posjetile su radnju u petak 18. novembra i dok su razgledale nakit iskoristile su moj trenutak nepažnje i jedna od njih otuđila je zlatni lančić čija je vrijednost 1.200 KM. Momenat krađe jasno se vidi na snimku na 17-toj sekundi video zapisa” – kazala je Jahić i dodala kako su nakon razgledanja kupile određeni nakit da bi nekoliko dana kasnije shvatila i da je pokredena što potvrđuje i snimak sa kamere.

Čim je primjetila da joj nedostaje zlatni lančić pregledala je snimke sa kamere za protkele dana uočila trenutk krađe te o tome obavijestila policiju.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,