Subota, 22. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pregazio rijeku radi shoppinga u BiH pa zaradio kaznu

Poljoprivrednik iz Svinice Krstinjske koja pripada opštini Vojnić u Hrvatskoj moraće platiti 3.000 kuna (771 KM) kazne i još 300 kuna (77 KM) troškova postupka, jer je ilegalno prešao granicu kako bi ušao u BiH i tamo obavio kupovinu.

Njegova se kuća nalazi 100 metara od rijeke Gline, koja čini prirodnu granicu između dvije države, pa je izuo patike, pregazio je na najplićem dijelu, te se nakon obavljene kupovine vratio kući. Na nesreću ovog 40-godišnjaka, u tom trenutku ga je zatekao radnik PGP Maljevac i odmah ga legitimisao.

Utvrdio je da se radi o državljanu Hrvatske, koji stanuje u blizini te da je zaista išao samo u šoping. Ovaj se branio kako je na obližnjem graničnom prijelazu bila velika gužva, pa je izabrao ovu jednostavniju i bržu opciju, iako je njome prekršio Zakon o nadzoru državne granice, te Zakon o šengenskim granicama.

Nije pomoglo, optužni prijedlog s Maljevca su poslali na Prekršajni sud i tamo ga kaznili po svojoj tarifi. I do sada je prekršajno kažnjavan, između ostalog, zbog istog prekršaja, prenosi krajina.ba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,