Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznata imena uhapšenih sarajevskih dilera: Bunar “u posao” ubacio i majku

Preuzmite sliku

Osobe uhapšene jučer u okviru akcije Federalne uprave policije pod nazivom “Prizma” predate su Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Njih 13 se tereti za nabavku i prodaju droge.

Pretresi su jučer vršeni na deset lokacija u općinama Centar i Novi Grad. Uhapšeni su supružnici Edis (30) i Nerma Bunar (28), Almedin Tači (38), Eldar Spahić (30), Sabahudin Žigović (30), Esmera Sinanović (28), Adis Paldum (36), Enes Gilić (31), Emir Curić (27), Edin Žigović (21), Adi Mekić (21), Dženan Šačić (22) i Minja Bajagić (31). Većina uhapšenih odranije je poznata policiji.

Pod istragom je i Jasmin Rustemović, koji se nalazi u zatvoru, te Belka Bunar, majka Edisa Bunara koja je već duže vrijeme u inozemstvu.

Svi oni se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa od septembra 2018. godine na području Kantona Sarajevo i šire te da su se bavili nabavkom i preprodajom kokaina, spida, marihuane i heroina.

Od izvora iz istrage se saznaje da su najviše radili s heroinom te da su narkoekipu okupili supružnici Bunar. Prilikom pretresa pronađena je određena količina spida, marihuane i heroina, te veća količina novca i terenac Audi Q7, piše Dnevni avaz.

Advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Bunara, kazao je da su se svi branili šutnjom tokom saslušanja u policiji.

Bunar je ranjavan u dva navrata, u martu 2012. i avgustu 2017., oba puta u naselju Alipašino Polje. Bio je osumnjičen da je demolirao jednu buregdžinicu i prijetio zaposlenicima. Dovodio se u vezu i s pljačkom i ranjavanjem dilera deviza, također na Alipašinom Polju.

Bio je jedan od 12 uhapšenih u akciji “Malta” koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici FUP-a, kada je pohapšena organizirana grupa koja je rasturala marihuanu i heroin. Prošle godine mu je zapaljen luksuzni terenac BMW X5. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje