Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznat razlog zbog čega je jedno lice uhapšeno tokom utakmice Sloboda – Željezničar

Preuzmite sliku

U subotu za vrijeme utakmice između Slobode i Željezničara, koja je odigrana na Gradskom stadionu u Banovićima, policijski službenici MUP-a TK slobode su lišili jednu osobu o čemu smo već pisali. 

Na upit portala Tuzlanski.ba iz Uprave policije MUP-a TK, saopćili su da je dana 10. septembra oko 16:25 sati ispred stadiona u Banovićima evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

“Riječ je o naročito drskom ponašanju i nepostupanju po naredbi ovlaštenog službenog lica. Protiv prekršioca će biti poduzete zakonom predviđene mjere”, saopćeno nam je iz Uprave policije MUP-a TK.

Podsjetimo, redakciji portala Tuzlanski.ba javila se porodica Alispahić koja tvrdi da je muškarac koji je lišen slobode brutalno napadnut bez razloga od strane policijskih službenika MUP-a TK ispred stadiona u Banovićima.

Vezano | Hapšenje tokom utakmice Sloboda – Željezničar, porodica se žali na policijsku brutalnost

Čin lišavanja slobode snimljen je mobilnim telefonom, proslijeđen medijima, i kako navodi porodica Alispahić nadležnim institucijama jer smatraju da su policijski službenici u ovom slučaju prekoračili svoje ovlasti prekomjernom upotrebe sile.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje