Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet ubijenog čije je tijelo pronađeno na obali rijeke Sane

Preuzmite sliku

Niko zasada nije uhapšen ili osumnjičen za zločin, a nije poznato ni šta je motiv ubistva Mihajla Stupara Šmita

Policija je identifikovala muškarca koji je ubijen u naselju Raškovac i kako se saznaje radi se o Mihajlu Stuparu (47) zvanom Šmit iz Prijedora.

Tijelo je pronađeno jutros oko 10 časova u blizini rijeke Sane. Imao je višestruke povrede glave i sumnja se da je nasmrt pretučen bejzbol palicom, a najvjerovatnije i pregažen automobilom. Tačno vrijeme ubistva se utvrđuje, kao i tačna lokacija na kojoj je ubijen. Policija je zbog toga blokirala sve pristupe mjestu zločina i uviđaj se radi u krugu od više stotina metara, piše Avaz.

Ima kriminalni dosje

Niko zasada nije uhapšen ili osumnjičen za zločin, a nije poznato ni šta je motiv ubistva.

– Sve što možemo reći je da se radi o ubistvu i policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na otkrivanju počinioca – rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Izvor blizak istrazi kaže da Stupar ima kriminalni dosije i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom droge, pa se ne isključuje mogućnost da se radi o kriminalnom obračunu.

– Stupar je poznat kao višestruki prestupnik, a ranije je hapšen u policijskoj akciji “Kondor” koja je bila usmjerena na razbijanje kriminane grupe koja se bavila dilovanjem heroina i marihune. Tada je uhapšeno više osoba i pronađena je određena količina droge – kaže izvor blizak istrazi.

Inače, Stupar je u junu 2018. godine bio žrtva teškog krivičnog djela, kada je više puta izboden noževima. Za napad su optuženi Vanja Vuković i Dalibor Railić, koji imaju bogate kriminalne dosijee i sa kojima se veoma dobro poznavao. Na teret im je stavljeno krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.

Odavao ih policiji

U optužnici se navodi da su oni Stupara pozvali da se s njima provoza, a potom su ga odvezli u šumu u mjestu Orlovci, gdje su naglo zaustavili vozilo i noževima nasrnuli na Stupara. Uboli su ga u rame, but, nadlakticu, natkoljenicu i lijevu stranu grudnog koša. U optužnici navodi da su Railić i Vuković tokom napada ispitivali Stupara “zašto ih odaje policiji”, te zašto “uvaljuje” njih i izvjesnog Vladu.

Nezvanično se saznaje da se jedan od njih nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,