Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet stradalog rudara u nesreći u RMU Đurđevik

Preuzmite sliku

U Rudniku uglja ”Đurđevik”, u Bosni i Hercegovini, u subotu uvečer dogodila se nesreća na radu u kojoj je jedan rudar smrtno stradao dok je drugi rudar hospitalizovan u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla.

U nesreći koja se dogodila sinoć u Rudniku uglja ”Đurđevik” smrtno je stradao Raif Camdžič (40), a povrijeđen je Hasan Kadirić koji je hospitalizovan u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović.

“Povrijeđeni rudar priključen je na respirator i smješten je u jedinici Intenzivne njege na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla”, – izjavila je za RTV Slon Ersija Aščerić” – Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla i dodala kako je trenutno hemodinamski stabilan.

Na mjestu nesreće u RMU Đurđevik se nalazi Federalni rudarski inspektor koji će Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostaviti izvještaj o uzrocima idrugim okolnostima vezanim za nesreću.

Također, iz Tužilaštva TK je saopćeno kako je izdata naredba za obdukciju tijela preminulog.

‘Policijski službenici trenutno saslušavaju i uzimaju izjave od većeg broja osoba. Tužilaštvu će u narednim danima biti dostavljeni izvještaji od rudarskog inspektora i policijskih službenika’ – saopćio je Arnautović.

U Policijskoj upravi Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su potvrdili da su o tragičnom događaju obaviješteni u subotu u 19.30 sati.

Vezano | Povrijeđeni rudar priključen na respirator, smješten u jedinici Intenzivne njege

Vezano | Jedan rudar poginuo u RMU Đurđevik, drugi povrijeđen

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje