Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet mladića koji je poginuo u avionu, prijatelji se opraštaju tužnim porukama

Preuzmite sliku

Borčanac Igor I. je jedan od dvoje stradalih u padu sportske letjelice na planini Kozari, čiju olupinu su danas pronašli pripadnici Antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske. U padu letjelice bila je navodno prema posljednjim informacijama i rumunska državljanka sa inicijalima I.P.

Smrt mladog pilota pogodila je njegove prijatelje, koji su ostavili veliki broj poruka opraštajući se od mladića koji je veoma volio letenje.

  • “Vječno ćeš ostati u našim srcima, neka te anđeli čuvaju, prijatelju naš… Posljednji pozdrav veseli dječače… plavo ti nebo bilo, Kada će da stane ova smrt da odnosi mladost? Plavo nebo druže”, su samo neke od poruka sa kojima su se od mladog pilota oprostili njegovi prijatelji.

    Za njega kažu da je mnogo volio letenje, da je bio nemirnog duha i sa velikim srcem.

  • Uzrok nesreće je najvjerovatnije to što je letjelica udarila u stijenu. Uviđaj će biti obavljen sutra, jer faktori poput magle i nepristupačnosti terena otežavaju istragu.

    Podsjetimo, juče oko 14 sati nestao je sa radara avion koji je prevozio vakcine za životinje na području Omarske kod Prijedora. Olupina aviona pronađena je danas na području Kozare, u selu Subotići, gdje su pronađena i tijela posade. Avion je pripadao kompaniji “STS Avijacija” sa sjedištem u Zemunu.

    Potraga za nestalim avionom i njegovom posadom trajala je od juče, a posljednji put je viđen na području sela Turjak kod Gradiške. Mještani ovog sela pod Kozarom, su za Srpskainfo svjedočili da su juče vidjeli avion koji je jako nisko letio iznad njihovog sela.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje