Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet djevojke koja se sumnjiči za paljevinu automobila u Sarajevu

Preuzmite sliku

Dok se čeka tužilačka odluka u vezi sa prijedlogom pritvora za četiri osobe koje su danas predate Tužilaštvu KS zbog paljevine četiri automobila u Sarajevu, od izvora bliskim istrazi saznali smo identitete nekih od uhapšenih.

Kako je ranije potvrđeno u MUP-u, zbog paljevine četiri automobila u sarajevskoj ulici Avde Čuka 8. marta danas su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predata tri mladića, M.H. (1992.), H. M. (1993), te A. J. (1991.) te djevojka N. K (1992.).

Nezvanično saznajemo da je N. K. zapravo Naida Karić, hostesa nastanjena u Sarajevu koja se bavi modelingom, a koja se nakon nesuglasica sa jednom ženskom osobom postarala da joj se zapali automobil.

  • Karić je to učinila zajedno sa momkom Murisom Hodžićem, te još dvije osobe. U navedenoj paljevini su stradala i obližnja tri automobila.

    Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila je ranije za Klix.ba da im je određeno 24-satno zadržavanje. Nakon što ih ispita postupajući tužilac, dodala je, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete.

    Inače, njima se na teret stavljaju teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine i izazivanje opće opasnosti, kao i krivično djelo podstrekavanje.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje