Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet djevojčice koja je smrtno stradala u požaru u Živinicama, sutra dženaza

Preuzmite sliku

U Živinicama je 2. januara izbio požar u kući koja se nalazi u ulici Bosanska, gdje je smrtno stradala 13-godišnja Amina Gurdić, dok je jedan vatrogasac povrijeđen. Požar je izbio u 20.29 sati u kući koja je u vlasništvu Grada Živinice, izgrađenoj za smještaj nezbrinutih osoba.

U požaru je 13-godišnjakinja zadobila povrede te su je pripadnici Vatrogasne jedinice iz Živinica evakuirali iz kuće. Prevezena je u Službu hitne pomoći Živinice, gdje je dežurni ljekar konstatirao smrt.

  • Tokom gašenja vatrene stihije lakše povrede zadobili su jedan vatrogasac i jedan građanin.

    Nastradaloj djevojčici sutra će se u 15 sati klanjati dženaza na Gradskom mezarju u Živinicama. Udruženje roditelja djece i osoba sa smetnjama u razvoju “Hrabro SRCE” čiji je nastradala djevojčica bila član, pokrenulo je inicijativu za prikupljanje pomoći njenoj porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

    – Poštovani roditelji,prijatelji,rodbino i komšije ovim putem pokrećemo akciju za pomoć našoj članici Udruženja koja je sinoć izgubila kćerku Aminu Gurdic pri tom je izgubila i sve ostalo,ostala je bez krova nad glavom,cijeli sprat je izgorio gdje su življele i sve što se nalazilo u njemu. Nadam se da ima još dobrih ljudi i svi zajedno da se potrudimo našoj majci Nermini Alić da obezbjedio smještaj sa njenom maloljetnom kćerkom Džanom Gušić. Unaprijed hvala svim onima koji se uključe u ovu akciju i pomognu- naveli su na svojoj Facabook stranici iz Udruženja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje