Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sumnja se da su požar u ‘Energoinvestu’ izazvali Namir Bašić i Jasmin Haseljić nepažnjom tokom rada

Preuzmite sliku

Policijska uprava (PU) Istočno Sarajevo dostavila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica B.N. I H.J. iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da su kao radnici zeničkog preduzeća “Tola kompani“, vršeći radove u “Energoinvestu RAOP”, počinili krivično djelo paljevina, saopćeno je danas iz ove uprave.

Požar u krugu bivše fabrike “RAOP Energoinvest“ odnosno u objektima koji su vlasništvo preduzeća “Elektroinženjering” iz Banje Luke, izbio je 10. augusta oko 14.00 sati u ulici Vuka Karadžića u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Teritorijalna vatrogasna brigada grada Istočno Sarajevo, vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo i EUFOR lokalizovali su požar dan kasnije u popodnevnim satima, nakon čega su stvoreni uslovi za vršenje uviđaja na mjestu događaja.

-Dana 12.08.2019. godine izvršen je uviđaj na licu mjesta kojim je rukovodio nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite – podsjećaju iz PU Istočno Sarajevo.

Materijalna šteta počinjena ovim krivičnim djelom biće naknadno utvrđena, a izgorjelo je i uništeno oko 8.000 kvadratnih metara krovne konstrukcije.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Namiru Bašiću (25) i Jasminu Haseljiću (42) za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom brenera. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,