Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potresni snimci iz Brčkog: “Ovo je velika tragedija, svi smo u šoku”

Preuzmite sliku

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u brčanskom naselju Suljagića sokak, u Mostarskoj ulici, smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno, javljaju lokalni portali.

Policija Brčko distrikta BiH dojavu o požaru dobila je jutros u 6.20 sati.

Upoznata je Služba hitne medicinske pomoći Javne zdravstvene ustanove Zdravtsveni centar Brčko i profesionalna vatrogasna jedinica Brčko distrikta koje su izašle na lice mjesta. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta, a na lice mjesta je izašao i protivpožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio – rekla je Dževida Hukičević, glasnogovornica policije Distrikta.

Edin Omerović, koji živi u brčanskom naselju Suljagića sokak u kojem se jutros dogodila velika tragedija, kazao je za portal “Avaza” da su svi u šoku.

– Ovo je katastrofa i velika tragedija. Ne znamo još ništa kako su ljudi stradali, policija sad radi svoje. Ne znam šta da kažem, sve nas je ovo pogodilo – kaže Omerović.

Vezano | Tragedija u Brčkom: U požaru smrtno stradalo šest osoba, više njih je povrijeđeno

Podsjetimo, policija je u 6.20 sati zaprimila prijavu da je u ulici Sarajevska gori kuća. Upoznata je služba Hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko i Profesionalne vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, moguće je da je smrt nastupila gušenjem ugljenmonoksidom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,