Ponedjeljak, 6. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potraga za radnicima koji su upali u Bosnu obustavljena zbog loših uslova

Preuzmite sliku

Potraga za dvojicom državljana Turske koji su danas upali u rijeku Bosnu dok su obezbjeđivali radove na dionici Koridora Vc, je privremeno obustavljena zbog loših uslova.

Danas oko 14 sati su dvojica radnika “Cengiz Insaat” kompanije ispali iz krana i upali u rijeku Bosnu. Potraga za njima je ubrzo počela, a osim specijalnih jedinica i spasilaca gorske službe spašavanja, uključile su se i kolege i mještani.

  • Međutim, zbog visokog vodostaja, nepristupačnosti terena i mraka potraga je obustavljena do sutra ujutru.

    “Konstatujemo da zbog vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da ih pronađemo. Nastavljamo potragu ujutru na osnovu onoga što su nam rekli svjedoci”, rekao je za Klix.ba Ramo Suljić, komandir specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

  • On dodaje da trenutno nema konkretnih tragova te da su im jedine vodilje informacije svjedoka koje se uzimaju kao subjektivni dokazi.

    Potraga će biti nastavljena od mjesta nesreće pa nizvodno niz rijeku u zavisnosti od toga gdje ih budu vodili tragovi. Ujutru će započeti i uviđaj, a dežurni tužilac će izaći na teren, kao i članovi nadzornog odbora radova na Koridoru Vc.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,