Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Potraga za nestalim muškarcem u Višegradu

Preuzmite sliku

Policija u Višegradu preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem pronalaska Braneta Neškovića, čiji nestanak je prijavljen prije tri dana.

Ovaj 33-godišnjak, 25.aprila ove godine, udaljio se u nepoznatom pravcu iz porodične kuće, koja se nalazi u selu Prisoje, kod Vardišta.

Svojoj sestri je 25. aprila oko 20.30 sati poslao poruku putem društvenih mreža da ide od kuće kod djevojke u Višegrad, ali mu se od tada gubi svaki trag.

-Nešković je visine oko 1,80 metra, srednje tjelesne konstitucije, kratke svjetlo-plave kose i zelenih očiju. Na sebi je u momentu nestanka imao radnu uniformu firme ‘Omorika’, plave boje i gumene čizme. Na tijelu ima specifičan ožiljak dužine oko 10 cm na šaci lijeve ruke u predjelu lijevog palca – saopćeno je danas iz Policijske uprave Foča.

Policajci su izvršili pretragu i pretres terena na dijelu teritorije općine Višegrad i to sela Staniševac, Stolac, Vardište, Dobrun, Veletovo i drugih, a u potragu su se uključili i pripadnici Civilne zaštite, jedinice Granične policije BiH, Vatrogasne jedinice, kao i radnici “Omorike“ Višegrad.

Pretres terena se nastavlja i danas na području pograničnog djela sa Republikom Srbijom.

Iz Policijske stanice Višegrad apeluje da građani, ukoliko vide nestalog ili dođu do bilo kakvih saznanja o njemu, to prijave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje