Petak, 10. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

858

OPORAVLJENI

101

UMRLI

35
Preuzmite sliku

Potraga za Gačićem se intenzivira: Patrole na nekoliko lokacija, u Sarajevo stiže još 130 policajaca

Punih sedam dana višestruki ubica Edin Gačić nalazi se u bijegu, i to nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Jučer je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć.

“Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih kantona”, naveo je Katica.

Iz MUP-a KS su danas za Dnevni avaz naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana.

Također, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je sinoć za Avaz da je potraga za Gačićem intenzivirana i da za njim tragaju policijski timovi.

“Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku su na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo, provjeravaju sve informacije koje dobivamo od građana i idu u preglede teritorija”, kazao je Halilović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,