Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Porodica ubijene djevojke demantuje medijske navode: “Lana nije praunuka Džemala Bijedića!”

Preuzmite sliku

Unuk Džemala Bijedića, Džemal Bijedić, javio se Oslobođenju kako bi demantirao napise da je nastradala Lana Bijedić praunuka Bijedića

Nakon što su mnogobrojni mediji objavili da je praunuka Džemala Bijedića ubijena, a njeno tijelo bačeno u rijeku, redakciji se obratio Džemal Bijedić, unuk Džemala Bijedića, kako bi demantirao novinarske napise o porodičnoj relaciji Lane i Džemala Bijedića.

“Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo vjerovati šta se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji kite na ovako ružan način. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata djeca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova kćerka je Nina, majka nastradale Lane”.

Podsjećamo, tijelo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara pronađeno je sinoć u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog. Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog i Čitluka, njih šest, sat vremena poslije izvukli su tijelo iz rijeke. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici policije ZHK, te postupajući tužitelj.

Vezano | Djevojka pronađena u rijeci Studenčici pored Ljubuškog umrla nasilnom smrću

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje