Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policijski pretres u Tuzli: Pronašli speed, cannabis i sličice LSD-a, uhapšena jedna osoba

Preuzmite sliku

U utorak 13. aprila policijski službenici Uprave policije (Sektor kriminalističke policije) Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres stana, pomoćnih prostorija i putničkog motornog vozila koje koristi V.H., rođen 1998. godine iz Tuzle.

Tom prilikom su pronađena 2 pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin” (speed), 11 većih i 41 manje pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis, više komada osušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, 195 sličica koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “LSD“, drobilica, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon izvršenog pretresa, V.H. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a dalje mjere poduzet će službenici navedenog Odsjeka, saopćila je danas Uprava policije MUP-a TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,