Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policijska akcija u Tuzli i Kalesiji: Uhapšeno šest osoba, zaplijenjeno više od kilogram droge (FOTO)

Šest osoba je uhapšeno i zaplijenjeno je više od kilogram droge u policijskoj akciji koju su jučer na području Tuzle i Kalesije proveli službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (TK).

 

Naime, postupajući po Operativnom planu u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području TK, kao i naredbama za pretres od Kantonalnog suda u Tuzli, službenici Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, odnosno Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga jučer su izvršili pretres na pet lokacija u Kalesiji te jednoj u Tuzli.

„U predhodnom periodu po Operativnom planu slobode je lišeno šest od čega su dvije zadržane u pritvoru, a kod istih je prilikom pretresa pronađeno i izuzeto preko 1 kg opojne droge Canabis, te određena količina Heroina, kao i jedna automatska puška“, saopćeno je iz MUP-a TK.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, dva pištolja, digitalna vaga, veća količina novca, mobilni telefoni, pet putničkih motornih vozila, motor i predmeti koji potiču iz drugih krivičnih djela, odnosno 16 motornih pila, pet trimera, deset kosačica, 12 bušilica, aparat za varenje i kompresor.

„Prilikom pretresa slobode je lišeno šest lica i to: J.A. rođen 1985. godine, J.D. rođen 1981. godine., J.A. rođen 1999. godine., S.Č. rođena 1987. godine, Ć.A. rođena 1987. godine i J.F. rođena 1957. godine svi iz Kalesije. Lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 2 u vezi sa stavom 1 KZ FBiH i Nedozvoljeno držanje oružja i municije iz čl. 371 KZ BiH, biti predata na daljnje postupanje nadležnom Kantonalnog tužilaštva TK“, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje