Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Policijaci iz Livna izašli na teren zbog preglasne muzike, pa fizički napadnuti

Preuzmite sliku

Pripadnici PU Livno u petak su podnijeli izvještaje Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A.M. iz Livna zbog napada na policijske službenike.

Kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u četvrtak u ranim jutarnjim satima pripadnici PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu “Colt” na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba.

Dolaskom na mjesto događaja, policajci  obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid suradnje, te vrijeđa policajce PP Livno. Potom je pozvan u PP Livno gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je uhapšen

Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika PP Livno verbalno je napao 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M.

Policijski službenici su obojicu sproveli u PP Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni

Tokom dana je provedena kriminalistička obrada te je A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ’napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti’ predan Kantonalnom tužilaštvuu Livnu na daljnje postupanje. Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,