Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policija zaplijenila drogu u pretresima u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu i Gračanici

Određene količine droge zaplijenje su jučer na području Tuzle, Lukavca, Gradačca i Gračanice prilikom pretresa četiri osobe koje su izvršili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac jučer su izvršili pretres bez pismene naredbe 23-godišnjeg M.H. iz Gradačca, kod kojeg su pronašli i oduzeli manje pakovanje od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Canabis.

Istog dana, službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac su izvršili pretres bez pismene naredbe 34-godišnjeg A.D. iz Tuzle, kod kojeg su pronašli pvc. kutiju u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed.

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su izvršili pretres bez pismene naredbe 32-godišnjeg J.Dž. iz Brčkog, kod kojeg su pronašli pvc. kesicu u kojoj se nalazilo pakovanje tableta Suboxsana.

Istog dana na području općine Gračanica policijski službenici policijskih stanica Gračanica i Doboj Istok su izvršili pretres bez pismene naredbe 29-godišnjeg A.V. iz Gračanice i 25-godišnjeg A.M nastanjenog na području općine Gračanica, a tom prilikom su kod A.V. pronašli manje pakovanje od pvc. folije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Canabis.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedeni događaja preduzeli službenici Uprave policije MUP-a TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje