Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija u Vitezu oduzela 15 kilograma speeda

Preuzmite sliku

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) u akciji tokom proteklog vikenda pronašli su oko 15 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

“Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed”, saopšteno je iz MUP-a SBK-a.

Osim toga policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u nedjelju od 17.10 do 18.30 sati na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u Starom Vitezu izvršili pretres porodične kuće i trgovačke radnje koju koristi O.Đ. (1979.) iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,