Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija u Tuzli pretresla vikendicu pronašla drogu i uhapsila jednu osobu

Preuzmite sliku

U ponedeljak 05. novembra policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vikendice na području grada Tuzla koje koristi S.B., rođen 1984.godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 13 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 kutija od cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, određena količina novca i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pronađena materije je izuzeta radi vještačenja. S.B. je lišen slobode i isti će nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,