Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija u Konjicu pronašla 29 stabljika kanabisa

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su u operativno-taktičkoj akciji “Jezero” u Konjicu pronašli improvizovanu laboratoriju za uzgoj kanabisa.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E.Z. (1975.) nastanjenog u Konjicu.

Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Lice E.Z. se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo, dalje distribuiralo, odnosno te stavljalo u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon završenog pretresa lice je kriminalistički obrađeno i ispitano na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic nakon provedenih vještačenja, saopćeno je iz FUP-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,