Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policija u Gračanici pronašla i oduzela preko 3 kilograma kanabisa

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su po pismenoj Naredbi Općinskog suda Gračanica, izvršili pretres kuće i vozila koje koristi O.M. (1992) kao i pretres vozila korisnika N.Č. (1996) oba nastanjeni na području općine Gračanica

Prilikom pretresa kod osobe O.M., pronađena je i privremeno oduzeta manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“, te mobilni telefon.

Daljnjim radom na navedenoj problematici izvršen je i pretres vozila korisnika N.Č., rođen 1996.godine iz Gračanice, kojom prilikom je pronađena veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis“.

Izvršenim vještačenjem naknadno je utvrđeno da se u oba slučaja radi o opojnoj drogi cannabis ukupne količine preko 3 kg.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama MUP TK-a izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su ista uz Izvještaj predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje