Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Policija u BiH traga za muškarcem iz Brčkog zbog ubistva “Eskobara”

Preuzmite sliku

Pjanović koji se dovodi u vezu s ubistvom u posljednja 24 sata primjećen je na području Bijeljine

Policija u BiH traga za Markom Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je MUP RS-a raspisalo Interpolovu međunarodnu potjernicu zbog učešća u ubistvu Ranka Radoševića.

Pjanović koji se dovodi u vezu s ubistvom u posljednja 24 sata primjećen je na području Bijeljine.

“Molimo građane ukoliko primjete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici”, rekli su iz MUP-a RS.

Kako je naveo Avaz u Sarajevu je sinoć uhapšena Pjanovićeva djevojka Azra Šabanović (22) za kojom je takođe bila raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu.

  • Prema nezvaničnim informacijama Uprava za organizovani i teški kriminalitet RS u saradnji sa MUP-om Srbije i policijom Brčkog su je locirali u Sarajevu te su obavijestili sarajevsku policiju koja ju je uhapsila.

    Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšena je A.Š. (22) u Brčkom, za kojom je raspisana međunarodna potjernica zbog krivičnog djela ubistva R.R.

    O hapšenju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a uhapšena je predata u Jedinicu za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

    Ranko Radošević (54) zvani Eskobar, iz Nikšića, ubijen je 9. marta u kafiću u sklopu benzinske pumpe u Rušnju, u Beogradu. U vezi sa tim ubistvom, u stanu na Novom Beogradu uhapšena dvojica muškaraca i maloljetna djevojka. (Nova.rs | Foto: Mup RS)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje