Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija pretresla četiri osobe u Gračanici: Pronađena i oduzeta droga

Preuzmite sliku

U utorak 22. novembra u Gračanici, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK | Sektor kriminalističke policije (Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su u saradnji sa službenicima PU Gračanica poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretrese 4 lica na 4 lokacije u Gračanici.

Policijski službenici izvršili pretres M.I., rođen 2004. godine iz Gračanice, B.M., rođen 1995. godine, S.M., rođen 1997.godine i M.H., rođen 2002.godine (svi nastanjeni na području grada Gračanica).

Prilikom navedenih pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: osam pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i digitalna vaga za precizno mjerenje.

O događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a izuzeta materija će u narednom periodu biti predmet vještačenja, dok policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,