Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija otkrila lažne bombaše: Identificirane dvije osobe, jedna živi u BiH

Preuzmite sliku

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini otkrile su ko stoji iza lažnih dojava o postavljenim bombama širom države, a koje su prethodnih dana stizale s maila iz jedne evropske države, saznaje Avaz.

Prema informacijama, policija je uspjela identificirati dvije osobe koje su učestvovale u ovim nezakonitim radnjama, izazivanju panike i unošenja straha među građane. Prijeteće poruke upućene su na adrese pravosudnih i školskih ustanova, policije, vlada…

Saznajemo da je jedna osoba, koja je slala mail s prijetećim porukama, identificirana u jednoj evropskoj zemlji, a mailove je slala s domene jedne strane kompanije. U istragu su već uključeni i pripadnici Interpola i Europola te su naređeni njeno hapšenje i pretres imovine.

Isto važi i za osobu iz Bosne i Hercegovine, koja je, kako se saznaje, kopirala sadržaje koje je dobivala od saradnika iz inozemstva, kao i adrese bh. institucija kojima je prijećeno.

Obje osobe već su poznate policijskim organima i otkrivena je njihova međusobna komunikacija.

Pitanje je dana kada će biti pod kontrolom policije. U ovu istragu uključeni su pripadnici Federalne uprave policije, u saradnji s državnim i kantonalnim tužilaštvima.

Podsjećamo, u prijetećim porukama je pisalo:

– Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u RS. NATO vam neće pomoći. Utičite na svoju vladu ako ne želite kao u Ukrajini. S poštovanjem, FSB.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,