Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj je poginuo otac šestero djece

Preuzmite sliku

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 05.06.2023. godine u 20.14 sati prijavljena teška saobraćajna nezgoda u mjestu Dubrave, Brčko distrikt BiH u blizini jednog ugostiteljskog objekta, te da ima povrijeđenih lica, kao i da se ne može otvoriti motorno vozilo marke „VW Golf III”.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su uz Službu hitne medicinske pomoći i pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je utvrđeno da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač motornog vozila usljed neprilagođene brzine kretanja motornim vozilom i upravljanjem vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač motornog vozila marke „VW Golf III” inicijala I.D. rođen 1985. godine u Doboju, nastanjen u Brčkom, jedno maloljetno lice zadobilo je teške tjelesne povrede, dok je lice inicijala A.J. rođen 1970. godine u Gradačcu, nastanjen u Brčkom, zadobilo lake tjelesne povrede.

Vezano | Tragična nesreća na bh. putevima: Poginula jedna osoba, vatrogasci izvlačili povrijeđene

U vrijeme vršenja uviđaja saobraćaj na regionalnom putu R460 u mjestu Dubrave bio je obustavljen u vremenu od 20.10 do 00.10 sati, te se odvijao alternativnim pravcima, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Mediji su ranije pisali da je nastradali I.D otac šestero djece, koji je brzo vozio jer mu je dijete trebalo Hitnu pomoć.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje