Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija kod maloljetnika u Čeliću pronašla i oduzela drogu

Preuzmite sliku

Dana, 18.07.2021. godine policijski službenici OKP PS Čelić su u Čeliću izvršili pretres bez naredbe 17-godišnjaka iz Čelića, kojom prilikom su kod istog pronašli devet manjih pakovanja od pvc. folije i jednu ručno motanu cigaretu “joint” sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PS Čelić.

  • Takođe, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, PU Srebrenik) su u vremenskom periodu od 17. do 18.7.2021. godine na području Gračanice, Tuzle i Srebrenika izvršili pretrese tri lica: Š.J., rođen 2001.godine, nastanjen u Gračanici, M.V., rođen 1999. godine iz Tuzle i E.K., rođen 1996.godine nastanjen na području grada Srebrenik,  kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli 4 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,