Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policajci u bh. gradu otkriveni zahvaljujući građanima, tokom vanrednog stanja uzimali mito

Preuzmite sliku

Protiv dva policijska službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka Z.K. i D.P. Uprava za organizovani i teški kriminalitet podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o krivičnom djelu primanje mita, saopšteno je iz MUP-a RS.

Kako je navedeno, oni se sumnjiče da su navedeno kirivčno djelo izvršili za vrijeme proglašenog vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP-a da to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati. Dužnost svakog pripadnika MUP-a Republike Srpske da svoje poslove i zadatke izvršava profesionalno i zakonito”, saopštilo je Ministarstvo.

Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni su suspendovani do okončanja istog, precizirano je u saopštenju. (Nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje