Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policajci oduzeli 20 kilograma droge na području BiH

U akciji po nalogu Tužilaštva BiH uhapšene su osobe osumnjičene za organizirani kriminal i neovlašten promet opojnih droga. Tokom provođenja akcije ranije su na graničnim prijelazima pronađene i oduzete opojne droge marihuana i speed u količini od blizu 20 kilograma.

“U akciji koju su po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju proveli policijski službenici SIPA-e, uhapšene su dvije osumnjičene osobe. Akcija je provedena na području Gračanice i Tuzle, a osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili krijumčarenje velikih količina narkotika koji su prodavani na ilegalnom narko-tržištu u BiH”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tokom akcije, ranije je zaplijenjena veća količina različitih narkotika, ukupno oko 20 kilograma opojnih droga “speed“ i marihuana te je tokom provođenja ove operacije ostvarena značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim institucijama Republike Hrvatske.

Policijski službenici SIPA-e će tokom dana privesti osumnjičene postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, navedeno je iz Državnog tužilaštva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,