Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pokušala prenijeti marihuanu u kutiji Plazma keksa

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina 22.1.2016. godine oduzeli su 98,9 grama marihuane na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi.

Opojna droga otkrivena je prilikom granične kontrole autobusa. Bila je sakrivena u kutiji Plazma keksa koja se nalazila u vreći za odlaganje smeća postavljenoj na držaću za ruke. Daljim radom utvrđeno je da marihuana pripada putnici S. V. (1983.) državljanki BiH i Republike Srbije. Protiv S.V. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela „neovlašten promet opojnim drogama“. Marihuana je privremeno oduzeta.

Policijski službenici na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod 21.1.2016. godine u 17.30 sati lišili su slobode A. K. (1981.), K. K. (1990.), E. D. (1986.) i O. K. (1986.) državljane BiH. Graničnim provjerama utvrđeno da je za njima Policijska stanica Maglaj raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Osobe su kontrolirane u Audiju, njemačkih nacionalnih oznaka, na izlazu iz BiH. Istoga dana predate su službenicima Policijske stanice Maglaj na daljnje postupanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje