Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pokušaj ubistva u ugostiteljskom objektu u Tuzli

Preuzmite sliku

Muškarac rođen 2000. godine inicijala K.M. iz Tuzle zadobio je dvije ubodne rane u predjelu stomaka u incidentu koji se dogodio u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzli.

Iz Uprave policije MUP-a TK za Tuzlanski.ba potvrdili su ovaj nemili događaj te saopćili kako je jedna osoba lišena slobode.

“Policijska stanica Centar PU Tuzla je u četvrtak 20. januara oko 00:20 sati zaprimila prijavu od strane dežurnog medicinara Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli da se za istog dana za ljekarsku pomoć obratio muškarac rođen 2000. godine iz Tuzle koji je zadobio dvije ubodne rane u predjelu stomaka od strane NN lica u ugostiteljskom objektu u Tuzli. Povrijeđeni je prevezen u UKC Tuzla radi daljnjeg liječenja” – kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Kako saznajemo od glasnogovornice Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersije Aščerić-Mujedinović, povrijeđeni muškarac je nakon hospitalizacije i saniranja povreda otpušten na kućno liječenje.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona dok su sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela poduzeli službenici Odjela kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK.

Istog dana službenici policije lišili su slobode muškarca koji se sumnjiči za napad inicijala M.K. rođenog 1990. godine iz Živinica, koji je nakon kriminalističke obrade naredni dan predat u nadležnost Tužilaštva na dalje postupanje.

Obzirom da se radi o krivičom djelu ubistvo u pokušaju, Kantonalni sud u Tuzli je na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona odredilo jednomjesečnu mjeru pritvora za M.K. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje