Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pokušaj ubistva u Tuzli: Počinilac se predao policiji

Preuzmite sliku

U petak 26. februara oko 16,10 sati, PS Zapad zaprimila je prijavu da je u Tuzli, u naselju Krojčica, u porodičnoj kući, uz upotrebu noža fizički napadnuta ženska osoba rođena 1957.godine.

Tom prilikom ista je  zadobila povrede u predjelu vrata i desne podlaktice, te da se napadač Đ.A. udaljio sa lica mjesta događaja. Nakon ukazane ljekarske pomoći od strane Službe hitne medicinske pomoći, povrijeđena je prevezena na UKC Tuzla, dok se Đ.A., rođen 1998. godine, iz Tuzle, lično prijavio u Policijsku stanicu Zapad.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Imenovani je lišen slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, a danas će, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 1. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH (ubistvo u pokušaju).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,