Utorak, 26. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte šta je ostalo od ‘Audija Q5’ ukradenog u Živinicama, a koji je pronađen u RS-u

Preuzmite sliku

Na području Živinica u avgustu je Policijskoj stanici prijavljena krađa putničkog motronog vozila ‘Audi Q5’ koji je nakon operativnog rada policije MUP-TK u saradnji sa policijskim službenicima PS Prnjavor pronađen u Prnjavoru.

  • Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Odjeljenje krim. policije PU Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata (Teška krađa izvršena u mjesecu avgustu 2021. godine u Živinicama, kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo Audi Q5), operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti lice D.B., rođen 1986.godine iz RS-a.

  • Postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, a u saradnji sa policijskim službenicima PS Prnjavor, dana 06. oktobra. godine izvršeni su pretresi stambenih, poslovnih i pomoćnih prostorija lociranih u općini Prnjavor RS-a, a koje koristi D.B.

  • Prilikom pretresa pronađen je i privremeno izuzet veći broj dijelova vozila (vrata vozila, poklopac prtljažnika, farovi, retrovizori, auspuh, sjedišta, volan, ABS pumpa, instrument tabla, amortizeri, kao i drugi dijelovi vozila marke Audi Q5).

  • Službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na dokumentovanju predmeta, a po okončanju prema nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće upućen adekvatan Izvještaj.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje