Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte snimak privođenja bjegunca Adnana Šeraka: Dobio dopust da cijepa drva roditeljima i nestao (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar sinoć su uhapsili Adnana Šeraka, poznatog kriminalca iz Ilijaša za kojim je bila raspisana potjernica zbog bijega iz zeničkog zatvora.

Šeraka je sinoć saslušan u PU Centar, odakle je vraćen u zenički zatvor gdje je smješten u samicu.

Podsjetimo, on je uhapšen u kafiću “Trezor” na Marindvoru. Prilikom hapšenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je kazao da je njegov prijatelj. Nije pružao otpor, a kod njega prilikom pretresa nije pronađeno ništa sumnjivo.

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, a tome se oštro protivila uprava zatvora jer je važio za vrlo nediscipliniranog zatvorenika koji je često izazivao incidente.

Kako nezvanično saznajemo, Šerak je uhapšen po dojavi građana.

Šerak se na izdržavanje kazne trebao vratiti 22. oktobra. On je pušten na slobodu da bi roditeljima iscijepao drva. Iza rešetaka se nalazi zbog mnoštva krivičnih djela, među kojima je i ubistvo zatvorenika Dženana Džake.

Prema informacijama s terena, kada su policajci upali u kafić, Šerak im je kazao da nema dokumente i da se zove Alan. Dodao je da je na potjernici njegov brat Adnan. Onda su mu policajci naredili da skine džemper, jer su znali da na lijevoj ruci ima tetovažu. Kada su vidjeli tetovažu, nije više bilo dileme, stavili su mu lisice i odveli ga u stanicu. (Hayat.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje