Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte neodgovornu vožnju koja je rezultirala teškim udesom na putu Tuzla-Gračanica (VIDEO)

Preuzmite sliku

U petak 11.08. na magistralnom putu M4, tačnije u mjesto Donja Orahovica, opština Gračanica u 19:00 sati, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. 

U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je putničko motorno vozilo Peugeot (Holandskih registarskih tablica) kojim je upravljao 68-godišnji J.O. iz mjesta Tabaci kod Lukavca, te teretno vozilo MAN kojim je upravljao 35-godišnji A.Š. iz Viteza.

Tom prilikom došlo je do direktnog sudara u kojem je J.O. zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su službenici OKP Gračanica.

Tuzlanski.ba je došao u posjed video snimka koji je zabilježen ranije, prije nego što će se desiti saobraćajna nesreća. Na snimku je vidljiva krajnje neodgovorno upravljanje putničkim motornim vozilom, koji je direktno ugrožavao druge učesnike u saobraćaju na magistralnom putu.

Iako je vozač koji se nalazio iza, pokušavao sirenom signalizirati neopreznu vožnju, J.O. nije reagovao, te je nedugo potom izazvao tešku saobraćajnu nesreću. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje