Nedjelja, 24. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako je teklo izvlačenje autobusa nakon nesreće (FOTO)

Preuzmite sliku

U saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros desila u mjestu Binježevo, općina Hadžići povrijeđeno je 11 osoba.

U 3:50 sati autobus Centrotransa koji je vozio na relaciji Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo imao je saobraćajnu nesreću.

Na Univerzitetski klinički centar Sarajevo prevezeno je 11 povrijeđenih osoba.

“Prema informacijama iz Kliničkog centra niko od povrijeđenih nije životno ugrožen”, saopćeno je iz kompanije Centrotrans.

Naime, došlo je do skretanja van kolovoza i udara u ogradu vlasništvo A.M. iz Hadžića, a potom udara u kuću vlasništvo R.A. iz Hadžića, od strane autobusa marke “MAN”, reg. oznake J21-J-525, kojim je upravljao vozač R.S. rođen 1971. godine u Varešu, gdje je i nastanjen. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili sz vozač R.S. i vlasnica kuće, R.A., tođena 1947.godine, nastanjena u Hadžićima.

Lakše tjelesne šovrede su zadobili stanar kuće R.F., rođen 1988.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima i putnici iz autobusa: Z.L., 1978.godine, nastanjena u SAD-u, Č.M., rođena 1962.godine, nastanjena u Sarajevu, Č.A., rođena 1990.godine, nastanjena u Sarajevu, A.K., rođena 1993.godine, nastanjena u Španiji, K.V., rođen 1989.godine, nastanjen u Sarajevu i B.M., rođena 1979.godine, nastanjena u Gradačcu. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,