Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Podignuta optužnica protiv Brčaka koji je namjerno pregazio sugrađana

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Dušana Ilića (21) iz Brčkog zbog sumnje da prije dva mjeseca u Brčkom usmrtio Slavena Marčetu, namjerno ga pregazivši automobilom.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta Ilić je optužen za krivično djelo ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Prema navodima optužnice, 16. maja 2020. godine, oko 21.20 sati, došlo je do svađe u prometu između Slavena Marčete i Dušana Ilića, nakon čega je Ilić naglo startao svoj automobil marke “Audi” kojim je upravljao, te je njegovim prednjim dijelom udario Marčetu i oborio ga na tlo.

Zatim je prešao pneumatikom preko nogu oštećenog vozeći se unazad, nakon čega je pobjegao u smjeru Bijeljine, dok je Slaven Marčeta od ozljeda glave zadobivenih uslijed pada kroz nekoliko sati preminuo.

Dan kasnije Ilić je uhićen te mu je određen pritvor.

Uz to, Tužilaštvo je predložilo da se Iliću trajno oduzme automobil “Audi VII”, vlasništvo preduzeća Zoka Plastika d.o.o. Brčko, budući da se radi o predmetu upotrijebljenom za izvršenje kaznenog djela, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,