Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počela ekstradicija Save Marinkovića: Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca stiže u Sarajevo

Preuzmite sliku

Ide u KPZ Sarajevo, automatski mu određen pritvor, po raspisanoj potjernici

Sava Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu, konačno će biti izručen BiH i premješten u KPZ Sarajevo, jer mu je, prema potjernici, već određen jednomjesečni pritvor, saznaje “Avaz”.

Idu graničari

Pitanje je dana kada će Marinković stići iz Njemačke u Sarajevo, gdje se nalazi na izdržavanju kazne, jer je već započeo proces ekstradicije, a Ministarstvo pravde i Interpol BiH obaviješteni su o izručenju.

Prema informacijama “Avaza“, već je obaviještena i Granična policija, čiji će službenici preuzeti Marinkovića.

On se, kako smo ranije pisali, ne protivi izručenju. Radi se o vjenčanom kumu Aleksandra Macana, koji je u iskazu Tužilaštvu krajem prošle godine, a nakon predaje, rekao da je Sava pucao u policajce, a da su on i Marko Trifković Žižan, koji je, također, u pritvoru, krali vozilo.

S dolaskom Marinkovića konačno bi se, nakon skoro četiri godine, trebala staviti tačka na mučki događaj koji je potresao kompletnu državu

Zašto šuti

Bez njegove izjave teško je provjeriti iskaz Macana, koji je tužiocima rekao da je Sava pucao u Šehovića i Vujinovića.

Otežavajuća okolnost je to što trećeosumnjičeni Marko Trifković Žižan ne sarađuje, odnosno šuti kao zaliven. Međutim, nakon izručenja Save utvrdit će se ko laže – kum ili mladoženja.

Gdje je puška

Nedavno je okončano vještačenje pronađenih dijelova puške, za koje je Macan rekao da su ih zakopali na Palama. Ovo oružje je bilo tri godine u zemlji i nije se moglo sa sigurnošću potvrditi da li je to oružje korišteno kobne noći. (Avaz.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje