Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pobjegao iz KPZ Zenica i po Sarajevu se predstavljao kao radnik “Telemacha”: Pljačkao starije osobe

Preuzmite sliku

Policija pretresla sobe u hotelu na području općine Ilidža, saopćeno je iz policije, prenosi Avaz.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS pronašli su i uhapsili 50-godišnjeg Zeničanina, osumnjičenog da je tokom ove godine, lažno se predstavljajući kao radnik “Telemacha”, i krao iz stanova, mahom starijih osoba.

Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske radnje na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, pripadnici PU Novi Grad jučer su na Trgu ZAVNOBiH-a uhapsili M. H. (1972) iz Zenice, a zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela krađe.

– Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres sobe u hotelu na području općine Ilidža koju je koristio i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela – naveli su iz MUP-a KS.

Dodaju da je o svemu obaviješteno kantonalno tužilaštvo, a da je uhapšeni predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

– U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je navedeno lice na području općine Novi Grad Sarajevo počinilo deset krivičnih djela krađe. Također, za istim je raspisano više centralnih potraga Općinskog suda u Zenici, Općinskog suda u Travniku te potrage KPZ zatvorenog tipa u Zenici, zbog udaljavanja sa izdržavanja kazne zatvora – naveli su iz MUP-a KS.

Policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela za koja se sumnjiči uhapšeni Zeničanin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,